برگزاری نشست گروه معماری و شهرسازی

پنجمین نشست گروه معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی با موضوع "منظر شهری و توسعه گردشگری " برگزار شد

۰۴ دی ۱۳۹۷ | ۰۸:۳۹ کد : ۱۴۱ اخبار
دکتر حسین کلانتری، استاد تمام رشته شهرسازی، به عنوان سخنران کلیدی این نشست، با اشاره به موضوع این نشست تاکید کرد: اگر چه درباره ی منظر شهری بسیار گفته شده و همچنین درباره ی توسعه گردشگری مطالب زیادی در ایران مطرح شده است؛ اما با رویکرد توسعه گردشگری و منظر شهر تحقیق چشمگیری صورت نگرفته است و جا دارد این مناسبت در شهرهای ایران از جمله شهرهای شمالی ایران که به عنوان قطب های گردشگری کشور محسوب می شوند؛ توجه ای ویژه شود.

کلانتری مفاهیم گردشگر شهری ومنظر شهری را به عنوان بستر مناسب و پذیرنده گردشگر، در این نشست گروه معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی توصیف کرد.

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی در ادامه، منظر شهری را به زیر بخش های مختلفی تقسیم کرد و در بخش مبلمان شهری به استناد جمله معروف  "شهر مردم مدار  را می توان از مبلمان آن شهر  شناخت"،  عنوان کرد : مبلمان شهری مناسب  بیانگر توجه مدیران شهری به مردمان شهر هست و نبود این امکان، توضیح دهنده عدم توجه کافی مدیران شهری به شهروندان و موجب مرگ زندگی در شهر و مانع بزرگ پویایی و سر زندگی شهری است  .

وی با ارایه مستندات تصویری در کشورهای جهان با نشان دادن اینکه ماهیت گردشگری و ظرفیت های شهری در ارتباط با هم هستند تاکید کرد: منظر شهری از بستر کالبدی خود می تواند با مردمان و زندگی شهری وارد گفتگو شود یا به این روایت خوانده و متصور شود .

بخش مهمی از سخنرانی این استاد دانشگاه به هنرهای شهری اختصاص داشت که چگونه می توان با کاربرد زیبایی شناسی بصری ، شهر و گردشگران را دعوت به ایجاد خاطره ماندگار کرد و حسی از مکان را از طریق حظ حسی و ثبت تصویری و دیداری برای دیگران به اشتراک گذاشت .

برنامه ریزی مناسب ریزفضاهای شهری، خوانایی شهر، ترافیک شهری و امکانات اسکان و خاطره سازی موضوعات مهم دیگر این نشست بود

در ابتدای این نشست  دکتر فاطمه ابراهیم زاده عضو هیات علمی گروه هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی درباره ی بر ضرورت برگزاری چنین نشست های تخصصی با محوریت گفتمان تولید اندیشه با محورهای  کاربردی تاکید کرد.

مدیر گروه معماری و شهرسازی واحد آیت الله آملی تصریح کرد: گفتمان و ارتباط دانشگاه با بطن جامعه از موارد مهمی است که باید بیشتر بر آن تاکید شود تا بتوان خروجی های کاربردی در بالندگی زیست شهری ایجاد کرد.

به گفته ابراهیم زاده  با توجه به اینکه دکتر کلانتری علاوه برعملکرد مستمر و مناسب آموزشی در دانشگاه در بخش های مدیریت شهری  هم تجربیات خوبی داشته اند و به این خاطر به خوبی با مشکلات قانونی،عرفی و فرهنگی در ایران آشنا بوده اند و باور دارند که برای رسیدن به این چشم انداز باید تلاش بسیار کرد تا قوانین خوب شهری  با باز خوانی و فرهنگ سازی مناسب تبدیل به رویکرد همراه در توسعه گردشگری شود و از بخشی نگری و باز خوانش سلیقه ای قوانین انتقاد دارند .

استادان و دانشجویان با  طرح سوال و پرسش هایی از  زاویه نگاه خود به واکاوی موضوع پرداختند در این گفتگو نکات مهم دیگری  مطرح شد و سمت و سوی مطالب به شهر آمل و امکانات آن در جذب گردشگر متمرکز شد که به تبع پرسش ها و گفتگو  به موضوعات مطرح شده هم پاسخ داده شد و به موازات این سوالات گشوده ای همچنان ماند .

پنجمین نشست گروه معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی با  سخنرانی  دکتر حسین کلانتری در سالن کنفرانس دانشکده فنی  این دانشگاه  با حضور دانشجویان، استادان، معماران و مدیران شهری به پایان رسید .